Omega 7

Afdrukken

Omega 7

Na omega-3, -6 en -9 het geheim van omega-7Droge mond, droge huid, droge ogen of misschien een droge vagina?
Over dit probleem wordt nauwelijks gesproken of geschreven, terwijl veel vrouwen hier last van hebben. Met het unieke Membrasin biedt TS Products vanaf heden de oplossing. Naast omega-3, -6 en -9 bevat dit innovatieve en revolutionaire product het nog onbekende vetzuur omega-7. En juist deze zuivere olie, op speciale wijze verkregen uit het vruchtvlees en de pitten van de duindoornbes, heeft een sterk positieve invloed op de slijmvliezen en op de huid, waardoor ‘droge' klachten snel tot het verleden behoren. Daarnaast wordt door het gebruik van Membrasin® het krijgen van rimpels en lijntjes door de droger wordende huid aanzienlijk vertraagd. Naast wetenschappelijk onderzoek tonen ook ervaringen van gebruikers het effect van omega-7 aan.

Eerste hulp bij slijmvliesproblemen

Ogen, mond, longen, blaas, maag, darmen en vagina worden beschermd door slijmvliezen. Ze zijn zo ‘geprogrammeerd' dat ze alleen nuttige stoffen doorlaten en schadelijke stoffen en ziektekiemen buitensluiten. Door allerlei oorzaken - bijvoorbeeld door een verminderde of afwezige oestrogeenaanmaak tijdens en na de menopauze - kunnen de slijmvliezen droger en dunner worden. Dit heeft tot gevolg dat de productie van bijvoorbeeld traanvocht en speeksel minder wordt. Veel mensen krijgen dan ook last van droge ogen en een droge mond. Maar ook de conditie van de slijmvliezen van de blaas en urinewegen kan minder worden. Daardoor neemt de kans op blaasontstekingen en andere infecties aan de urinewegen toe. En door afname van de slijmvliezen van maag en darmen kunnen spijsverteringsstoornissen ontstaan. Eén van de meest voorkomende en onbesproken problemen is vaginale droogheid. Vervelend, want dit gaat dikwijls gepaard met een pijnlijk en oncomfortabel gevoel bij geslachtsgemeenschap. Membrasin® is het eerste gezondheidsproduct in Nederland dat helpt om de conditie van droge slijmvliezen van binnen uit te verbeteren.

Zeldzaam omega-7 hydrateert

Membrasin® is in Finland ontwikkeld en wordt momenteel met groot succes verkocht in landen als Finland, Zweden, Noorwegen, Polen en Engeland. Membrasin® bevat pure olie die wordt gewonnen uit het vruchtvlees en pitten van de duindoornbes. Deze grote struik met scherpe stekels komt oorspronkelijk oorspronkelijk uit Azië en groeit het beste op een zandbodem, waardoor je hem tegenwoordig ook veel ziet in de kustgebieden van Europa. De oranjekleurige olie is zeer rijk aan omega-3, -6 & -9, maar vooral aan het zeldzame omega-7-vetzuur. Uit onderzoek naar de samenstelling van de olie blijkt dat zowel de methode van winning (sCO2 extractie) als de oogsttijd plus de plaats van winning een grote invloed heeft op kwaliteit van de olie.(1) Het hoogste gehalte aan omega-7-vetzuren in de bessen wordt gevonden in Azië. De duindoornbessen voor de productie van Membrasin® komen daarom uit speciaal hiervoor uitgezochte gebieden in Azië (China en een deel van Rusland). Daarnaast wordt de olie-extractie voor Membrasin met behulp van de milieuvriendelijke modernste extractietechnologie van superkritisch koolstofdioxide (sCO2) verricht. Uit in-vitro en klinisch onderzoek, uitgevoerd in China, Rusland en o.a. aan de Universiteit van Turku (Finland), is gebleken dat vooral de omega-7-fractie een sterk positieve invloed heeft op een (droge) huid en slijmvliezen. Iedere vegetarische capsule Membrasin bevat maar liefst 145 mg omega-7-vetzuren. Uit meerdere klinische onderzoeken is gebleken, dat omega-7-vetzuren ook effectief zijn bij aandoeningen van het maagdarmslijmvlies, eczeem, astma en bij Sjögrenpatiënten met droge ogen en een droge mond. Daarnaast bleek omega-7 effectief bij postmenopausale urogenitale klachten zoals pijn, jeuk en een droge vagina.(2)

(1) Fatty acid composition of lipids in Sea buckthorn (Hippophaë rhamnoides L.) berries of different origins, Yang e.a., Journal of Agricultural and food Chemistry (2001), 49, 1939-1947.

(2) Composition and physiological effects of Sea buckthorn (Hippophaë) lipids, Baoru Yang and Heikkiko Kallio Trends in Foodscience&Technology, 13 (2002), 160-167.

Helpt ook tegen voortijdige huidveroudering
Bij het ouder worden, wordt de huid dunner en droger. Daardoor verliest ze haar elasticiteit en ontstaan er rimpels. De combinatie van onverzadigde vetzuren in Membrasin® heeft een positieve invloed op de conditie van de huid. Daarnaast heeft specifiek omega-7-vetzuur een grote affiniteit met de huid. Duindoornbessen zijn bijzonder rijk aan de natuurlijke antioxidanten, tocoferolen en tocotriënolen die de huid beschermen tegen vrije radicalen. Door het gebruik van Membrasin wordt het huidverouderingsproces door de droger wordende huid aanzienlijk vertraagd.

Verbonden onderwerpen